Gooi

Hilversumse supermarkt laat klanten zelf karretjes ontsmetten na belaging medewerkers

18 mei 2020, 17.36 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Klanten van de Albert Heijn-supermarkt in de Hilversumse Meent krijgen voorlopig geen gedesinfecteerd karretje aangereikt van medewerkers van de supermarkt. De supermarkt laat weten daarmee te stoppen nadat supermarktmedewerkers afgelopen weekend meerdere keren onheus werden bejegend. 

Google Streetview

De Albert Heijn-supermarkt vertelt op Facebook dat supermarktmedewerkers die voor de deur van de supermarkt klaar staan om wagentjes schoon te maken, meerdere keren zeer heftig werden toegeschreeuwd en uitgescholden. Ze kregen onder meer ernstige ziektes toegewenst. 

Naast de medewerkers moesten ook andere supermarktbezoekers het soms ontgelden. 

Onveilig gevoel

De supermarkt reageert woedend: "Waar is het respect? Waarom kan niet iedereen zich een klein beetje aanpassen? Waarom ga je als vrouw van 55+ tekeer tegen een jonge jongen die zegt dat hij graag uw winkelwagen even wilt schoonmaken en moeten wij uiteindelijk zelfs de politie bellen?" wordt gevraagd. "Het kan niet zo zijn dat collega’s zich onveilig voelen en helaas is dit wel het geval."

Supermarktbezoekers moeten na afgelopen weekend zelf hun karretje ontsmetten, supermarktpersoneel doet het niet meer. Er staat een zuil waarmee zelf een karretje schoongemaakt moet worden. Karretjes blijven uiteraard wel gewoon verplicht. "Helaas is er voor ons geen andere optie mogelijk. Wij hopen op uw begrip en let een beetje op elkaar," aldus de Albert Heijn.

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651