Zaanstreek-Waterland

Verkeerspop stukgereden door hardrijders in de Beemster, buurtbewoners maken zich zorgen

22 mei 2020, 15.00 uur · Aangepast 22 mei 2020, 15.15 uur · Door Redactie

Whatsapp

MIDDENBEEMSTER - Bewoners van de Hendricus de Goedeweg in Middenbeemster zijn er klaar mee dat er veel te hard gereden wordt in hun straat. Het baart hen zorgen, omdat in deze nieuwbouwwijk veel kleine kinderen wonen. Buurtbewoner Bart Segers: "Het lijkt wel of er een echt ongeluk moet gebeuren voordat de gemeente er iets aan doet."

Aangeleverd / NH Nieuws
Aangeleverd / NH Nieuws

In de afgelopen weken zijn veel plastic verkeerspoppen (zie foto hierboven) stukgemaakt of gestolen. Bart: "Dat kan natuurlijk kinderspel zijn, maar dat helpt onze situatie niet." Victor, zoals de pop officieel heet, is er namelijk neergezet om de automobilisten te waarschuwen voor hardrijders. 

Nog meer problemen

De buurtbewoners zitten met de handen in het haar, want de auto's razen nog steeds op hoge snelheid voorbij. Een grote angst is dat de weg doorgetrokken gaat worden. Bart maakt zich dan ook grote zorgen. "Nu is hier een bocht aanwezig, maar als deze weg rechtdoor zal gaan, is de kans op hardrijders alleen maar groter. Het is dan een weg van één kilometer lang en dat brengt nog meer problemen met zich mee."

Tekst gaat verder onder video

NH Nieuws

De gemeente Beemster laat in een schriftelijke reactie weten: "Het is vervelend dat bewoners zich zorgen maken om de verkeersveiligheid voor hun deur. De geluiden zijn bij de gemeente bekend en er is actie op ondernomen. Zo is er onderzoek gedaan naar hoe hard er gereden wordt en zijn er twee verkeersdrempels aangelegd. "

Whatsapp