Ga naar Content

De Peiling: D66 en GroenLinks willen van thuiswerken wettelijk recht maken

NOORD-HOLLAND - Na de coronacrisis moet thuiswerken een wettelijk recht worden. Dat vinden D66 en GroenLinks in de Tweede Kamer. De partijen werken aan een wetsvoorstel. Ben jij enthousiast of zie je dit niet zitten?

Foto: Adobe

Nieuwe normaal
GroenLinks en D66 vinden dat het veel normaler moet worden om een deel van de tijd thuis te werken. Een werkgever zou een verzoek van een werknemer voortaan alleen nog mogen weigeren als werken vanuit huis echt niet mogelijk is.

Veel voordelen
De twee partijen wijzen erop dat door de coronacrisis is gebleken dat thuiswerken goed is te regelen en dat de digitale voorzieningen het aankunnen. Werken, overleggen en vergaderen kan voor een groot deel van de beroepsbevolking vanuit huis plaatsvinden. Ook zijn er veel voordelen voor het milieu. Zo is het woon-werkverkeer drastisch afgenomen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Belastingvoordeel
Mensen moeten thuis goede werkplekken kunnen inrichten, waarvoor belastingvoordeel moet gaan gelden. Ook stellen D66 en GroenLinks dat in cao’s en in werkafspraken tussen werkgever en personeel standaard aandacht moet zijn voor de optie om thuis te kunnen werken. 

Wat vind jij?
Voor veel mensen begint vandaag de 10e week thuiswerken. Ben jij inmiddels dolenthousiast en hoef je ook na de coronacrisis niet zo nodig terug naar kantoor of ben je helemaal klaar met die laptop op de keukentafel?

Op NH Radio en tv hoor en zie je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].