Sport

Is rugby mogelijk in coronatijd?

16 mei 2020, 16.48 uur · Aangepast 16 mei 2020, 17.07 uur · Door Redactie

Whatsapp

HILVERSUM - Na twee maanden zonder trainen staan de pupillen van RC 't Gooi en RC Hilversum weer op het veld. "Ze zijn blij dat ze weer op het veld staan", zegt Patrick van Gils, bestuurslid van RC Hilversum.

Is rugby mogelijk in coronatijd? - NH Nieuws

De jongste jeugd kan trainen zoals altijd. De jongeren vanaf twaalf jaar en de senioren moeten trainen op anderhalve meter afstand van elkaar. Dat lijkt met een contactsport zoals rugby erg lastig. "Van de contactzijde van de sport blijven wij voorlopig weg. Dat betekent dat wij veel skills-trainingen doen. Hier heb je voordeel van zodra het seizoen weer mag beginnen", aldus Joakim Grader van RC 't Gooi.

Quote

"Van de contactzijde van de sport blijven wij voorlopig weg"

bestuurslid Joakim Grader

Start competitie

Voorlopig zullen er geen rugbywedstrijden worden gespeeld. Toch denken beide clubs dat vanaf oktober de nieuwe competitie kan beginnen. "Wij hebben het niet in eigen hand. Dit is wat de bond beslist. Mochten wij vanaf 1 september weer aan contactsport mogen doen dan zou dat betekenen dat in oktober de competitie kan beginnen", laat Grader weten.

"Als wij in september weer normaal mogen trainen dan heb je even nodig om te wennen aan dat contact. Ik hoop dat wij halverwege oktober wedstrijden kunnen spelen", aldus Van Gils.

Beide rugbyclubs laten weten dat ze wel de financiële gevolgen van de coronacrisis merken, maar dat ze zich geen zorgen maken over het voortbestaan van de club.

Whatsapp