Ga naar Content

'Gewoon' drie groepsduels Oranje in ArenA ondanks uitstel EK

AMSTERDAM - Nederland zal tijdens het EK voetbal, dat in plaats van in 2020 in 2021 wordt gehouden, 'gewoon' drie groepsduels in de Johan Cruijff ArenA spelen. Dat zegt Gijs de Jong, directeur Euro 2020 voor de wedstrijden in Amsterdam. Bovendien staat er een wedstrijd in de achtste finales van het toernooi in de ArenA op het programma. 

Foto: ProShots/Thomas Bakker

"Sinds de beslissing om Euro 2020 te verplaatsen naar 2021 zijn we met UEFA en alle partners in constructief overleg", tekent De Telegraaf op uit de mond van De Jong. "Dit gebeurt vanuit een positieve grondhouding en de gesprekken lopen op schema. De gemeente Amsterdam heeft reeds toegezegd dat de 4 wedstrijden in 2021 in Amsterdam gespeeld kunnen worden."

Verdere invulling

"We zijn daarnaast nog in gesprek over de verdere invulling van het programma", vervolgt De Jong. "Ook de Johan Cruijff ArenA heeft bevestigd dat de data akkoord zijn in de agenda. Verder hebben we nu nog even wat tijd nodig om een en ander te formaliseren en goed op papier te zetten. Maar zoals gezegd, we gaan er vanuit dat dat gaat lukken."

Lees ook