Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Noordhollands Archief vraagt foto's voor collectief geheugen over coronatijd

15 mei 2020, 16.30 uur · Aangepast 15 mei 2020, 17.23 uur
Door Redactie · Foto: Vannessa Timmermans

HAARLEM - Over 50 jaar is anderhalve meter afstand houden heel normaal óf we kijken hoofdschuddend terug op deze maatregel om besmettingen van het coronavirus in te dammen. Het Noord-Hollands Archief denkt vooruit en wil deze tijd en alle creatieve oplossingen vastleggen voor latere generaties. 

Hoe houden wij contact met opa en oma of vrienden op anderhalve meter afstand? Hoe ging dat dan op Koningsdag of tijdens dodenherdenking en bevrijdingsdag? Deze opmerkelijke tijd wordt door veel mensen gefotografeerd. Het Noord-Hollands Archief vraagt de foto's te schenken. Een selectie van de mooiste inzendingen wordt toegevoegd aan de beeldbank op de website. De foto's kunnen via dit formulier geupload worden. 

Vannessa Timmermans
De Haarlemse stadsfotografe Vannessa Timmermas legt al voor het Archief het veranderende stadsbeeld vast. Regelmatig doet zij een rondje door Haarlem en fotografeert straten en pleinen. Soms ging ze specifiek op 'beren- of regenbogenjacht', de symbolen van de saamhorigheid van de inwoners en ondernemers. 
Vannessa Timmermans
Vannessa Timmermans