Ga naar Content

Politie op zoek naar eigenaar ontsnapte wallaby

NIEUW-VENNEP - De politie is op zoek naar de eigenaar van de gister ontsnapte Wallaby. De wallaby zorgde gistermiddag onrust in een Nieuw-Vennepse woonwijk. Het dier hield zich in de eerste instantie op in de achtertuin van een woning aan de Getsewoudseweg.

Foto: Politie

Om de kleine kangoeroe gisteren te vangen heeft de politie samengewerkt met de dierenambulance uit Haarlem. Het vangen had nogal wat voeten in aarde, want de wallaby ontsnapte via de IJweg de N207 op. Die is door de actie korte tijd afgesloten geweest. 

Toen de wallaby eenmaal omsingeld was, en het erop leek dat hij gevangen zou worden, bleek dat het net dat de dierenambulance wilde gebruiken niet sterk genoeg was. Agent Andy Knaap vertelde dat er uiteindelijk brute mankracht aan te pas moest komen. "Een agent is er uiteindelijk bovenop gesprongen en zo hebben we hem toch kunnen vangen", zei hij gisteren tegen NH Nieuws. 

De dierenambulance laat weten dat de wallaby mogelijk al een paar dagen rondzwierf in de buurt. Het dier is overgebracht naar Stichting Aap in Almere. 

Waar de wallaby vandaan komt en wie zijn eigenaar is, is nog niet duidelijk. 

Lees ook