Ga naar Content

Hoogwoudse zwemschool volgeplakt met pijlen en kruisen: alles om weer open te kunnen

HOOGWOUD - Het heeft wat weg van een speurtocht, de pijlen die de looproutes aangeven in de zwemschool van Jos Koelemeijer (63) uit Spanbroek. Na ruim anderhalve maand noodgedwongen dicht te zijn geweest wegens het coronavirus, is de zwemschool weer klaar om mensen te ontvangen.  

Zwemschool Jos Koelemeijer bereidt zich voor op heropening - NH Nieuws

Voor veel zwemschoolhouders was het een verrassig, toen het kabinet vorige week bekendmaakte dat de zwembaden hun deuren vanaf afgelopen maandag weer mochten openen. Zo ook voor zwemschool Jos Koelemeijer in Hoogwoud.

"Dit voelt heel onpersoonlijk, heel onwennig"

zwemschoolhouder Jos Koelemeijer

Het plan was om maandag hun groepslessen weer te hervatten, maar na het doorlezen van het protocolboek waaraan alle zwembaden moeten voldoen, wordt dat een week later. Er moest namelijk flink wat werk verzet worden om de zwemschool helemaal coronaproof te maken. 

Wennen

Voor zwemschoolhouder Jos Koelemeijer is de huidige situatie nog wel een beetje wennen. "Dit voelt heel onpersoonlijk, heel onwennig. Vorige week vrijdag kregen we te horen dat we open mochten. Toen dachten we 'lekker we mogen starten', maar dan blijkt dat er één groot protocol is waar we ons aan moeten houden. We zijn nu een week bezig om al die protocollen goed uit te voeren en dat heeft tijd nodig."

Veel vragen

Door heel Nederland kampen veel zwembadeigenaren met vragen over hoe zij het protocolboek nu precies in de praktijk moeten brengen. De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) heeft daarom een 'veel gestelde vragen' lijst gemaakt op hun website.

"Veel zwembaden willen echt maatwerk leveren. We hebben daarom een extra 'veel gestelde vragen' pagina opgesteld omdat er vanuit de sector nog veel vragen binnenkomen over praktische zaken. En vanavond hebben we nog een online vragenuur met twee van onze accountmanagers. Op die manier proberen we er voor iedereen te zijn op dit moment", vertelt KNZB-woordvoerder Daniël Schildkamp. 

De zwemschool in Hoogwoud is volgens de KNZB niet de enige zwemschool die maandag zijn deuren nog niet geopend heeft. "Er zijn enkelen die wel meteen van start konden, maar het merendeel niet. Het kost voor de meeste zwembaden wel even tijd om alles weer veilig en verantwoord op te starten." 

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].