Ga naar Content

Gerelateerde videos

Sportschool zoekt en vindt frisse lucht: "We zijn niet bij de pakken gaan neerzitten"

BEVERWIJK - Het is een mooi gezicht vanaf de openbare weg. Mensen die zich op het parkeerterrein van de Makro kickboksend in het zweet werken. Ze zijn lid van Cardio Fitness Beverwijk en blij dat ze weer kunnen sporten.  

Foto van vorig jaar mei, toen sporters buiten konden trainen - Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

Binnen rust daar een verbod op vanwege het gevaar op besmetting met het coronavirus. Dus bedacht de sportschool de activiteiten dan maar naar buiten te verplaatsen. "En dat blijkt een goede zet", zegt Debbie Keskin van Cardio Fitness Beverwijk. "Voor ons is het goede manier deze moeilijke periode door te komen. En de leden zijn heel enthousiast. Ze zijn blij dat ze weer aan de slag kunnen."    

"Ik heb ongelooflijk veel spierpijn, maar het is een lekker gevoel weer in leven te zijn"

Sportliefhebber

"Inderdaad, de boel was een beetje ingezakt", kijkt een man op een fitnessapparaat naar zijn buikspieren. "Gelukkig kan ik weer aan de bak. De spierpijn is enorm, maar het is een lekker gevoel weer een beetje in leven te zijn."

Debbie ziet het goedkeurend aan. Ze leek een sombere periode tegemoet te gaan en nog steeds is de toekomst onzeker zolang er geen duidelijkheid is over een herstart voor de sportscholen. Maar ze is niet bij de pakken gaan neerzitten.

Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

"Deze mogelijkheid bleek er te zijn. Dan moet je die met beide handen aanpakken. Een beetje inventief zijn. Er kwam veel bij kijken. We moeten natuurlijk de anderhalvemetermaatregel naleven en steeds goed ontsmetten. Daarnaast werken we met reserveringen. We hebben een maximaal aantal leden per tijdvak. Dat werkt goed. De mensen werken graag mee. Als je al die blije gezichten ziet, weet je waar je het voor doet." 

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn