Ga naar Content

Jeugdopleiding FC Volendam behoudt de nationale status

VOLENDAM - De jeugdopleiding van FC Volendam voldoet wederom aan de kwaliteitseisen van de KNVB om de nationale status te krijgen. Sinds 2017 krijgen de Volendammers deze eervolle vermelding. Zes clubs staan hoger aangeschreven met hun jeugdopleiding. 

Foto: NH Sport / Edward Dekker

De KNVB toetst jaarlijks de jeugdopleidingen van clubs in het Nederlandse voetbal met het zogenoemde Kwaliteit & Performance Programma.  Zo wordt onder andere gekeken naar scholing van trainers, trainingsmogelijkheden, speelniveau van jeugdteams en samenwerkingen met andere amateurclubs.

Hoogste niveau

Vijf jeugdteams van Volendam spelen dit seizoen op het hoogste niveau. Daarnaast maken jeugdspelers geregeld de overstap naar het beloftenelftal of het eerste. Eén daarvan is verdediger Micky van de  Ven (zie foto), die vorig seizoen nog speelde voor Volendam onder 19.

De Volendammers gaan vanaf komend seizoen meer focus leggen op de jeugdopleiding om die naar een nog hoger niveau te tillen. Een intensievere samenwerking met de amateurs van RKAV Volendam is hier een essentieel onderdeel in.

Lees ook