Noord-Holland

De Peiling: Greenpeace eist milieumaatregelen van de KLM in ruil voor staatssteun

14 mei 2020, 10.56 uur · Aangepast 14 mei 2020, 15.26 uur · Door Redactie

Whatsapp

'Geen poen zonder groen'. Met die leus op een spandoek hebben activisten van Greenpeace vandaag een landingsbaan op Schiphol bezet. Greenpeace wil dat de KLM in ruil voor de miljarden corona-staatssteun allerlei milieu- en klimaatmaatregelen neemt. Ben jij het met die eis eens?

ANP

Klimaateisen
11 actievoerders hielden vanochtend korte tijd de Aalsmeerbaan op Schiphol bezet. Greenpeace-directeur Joris Thijssen zegt over de actie: "We zeggen tegen KLM. We hebben niet alleen de coronacrisis. We hebben ook een klimaatcrisis. Die miljarden steun kun je krijgen, maar dan alleen als je je houdt aan het klimaatakkoord van Parijs."

Woordvoerder Joris Thijssen van Greenpeace - NH Nieuws

Staatsteun
Minister Hoekstra van Financiën benadrukte de laatste tijd geregeld het grote belang van de KLM voor onze economie. Volgens het kabinet rechtvaardigt dat tijdens de coronacrisis het overeind houden van de luchtvaartmaatschappij met 2 tot 4 miljard euro. Bij KLM werken 35.000 mensen. De indirecte werkgelegenheid in combinatie met luchthaven Schiphol is een stuk groter.

C02-uitstoot
Bij het bekendmaken van de twee tot vier miljard euro steun aan KLM liet minister Cora van Nieuwenhuizen al weten dat er van KLM verwacht wordt om de hinder en CO2-uitstoot terug te brengen. Voor Greenpeace lijken deze voorwaarden niet ver genoeg te gaan.

Wat vind jij?
Geen poen zonder groen; moet de KLM aan milieu- en klimaateisen voldoen om in aanmerking te komen voor staatssteun tijdens de coronacrisis ja of nee?

Op NH Radio en tv hoor en zie je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Whatsapp