Ga naar Content
Haarlem

'Kinderen getuige van achtervolging en schieten arrestatieteam in Haarlem'

13 mei 2020, 18.16 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws/Paul Tromp

HAARLEM - Een groep spelende kinderen is vanmiddag getuige geweest van hoe een arrestatieteam schoot op een in een auto wegvuchtende verdachte in de Mathilde Wredestraat in Haarlem. De auto van de verdachte vloog daar het speelterrein op, waar de kinderen aan het spelen waren. Een kind werd zelfs bijna geraakt door de wagen. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen. 

Veel buurtbewoners hoorden de agenten rond half vier schieten op de auto. Zo ook Bernadette van de Bor, zie naast het speelveld woont. Ze heeft de spelende kinderen zo snel mogelijk van het speelveld weggehaald, vertelt ze aan NH Nieuws. 

Tekst gaat verder na de video

Mevrouw van de Bor haalt kinderen snel naar binnen bij actie arrestatieteam - NH Nieuws

Buurt geschrokken

De kinderen zijn erg geschrokken van het heftige incident. "We hoorden een paar schoten en ik ben meteen met mijn kinderen thuis op de grond gaan liggen. Voor je het weet vliegt er een kogel door het raam", aldus een omwonende. De politie heeft het speelterrein afgezet voor onderzoek. Het arrestatieteam wist één verdachte aan te houden. Het is onduidelijk of er nog meer inzittenden in de auto zaten.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem