Alkmaar

Voortvluchtige oplichter na 8 jaar opgepakt: 1.082 dagen gevangenisstraf in vooruitzicht

13 mei 2020, 17.00 uur · Door Redactie

Whatsapp

ALKMAAR - De politie heeft maandag een 30-jarige man opgepakt, die 8 jaar uit handen van agenten wist te blijven door gebruik te maken van een dubbele identiteit. De man had nog een celstraf openstaan van bijna drie jaar, nadat hij in 2012 was veroordeeld voor meerdere oplichtingen, vervalsingen en diefstal.

Politie

Bij een politiecontrole identificeerde de dertiger zich met  documenten onder een andere naam. Na het vergelijken van zijn vingerafdrukken liep hij tegen de lamp. De man bleek nog 1.082 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. De man is ingesloten in het cellencomplex.

Verblijfstatus ingetrokken

De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie Noord-Holland doet onderzoek naar gebruikmaking van dubbele identiteiten. In deze zaak bleek dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst de verblijfsstatus van de man, vanwege zijn veroordelingen, in 2013 heeft ingetrokken.

Daarna heeft de man in verschillende landen geprobeerd een visum aan te vragen, wat uiteindelijk heeft geleid tot een verblijfsstatus in Zweden. De man zal in Nederland zijn straf uitzitten. Verwacht wordt dat hij na die tijd wordt uitgewezen naar Zweden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp