Start van hoofdcontent

MUIDERBERG

nl

Muiderberg rouwt om omgekomen surfer Max: "Een jongen met een hart van goud"

13 mei 2020, 17.19 uur · Aangepast 10 mei 2021, 23.28 uur · Door Sjoerd Stoop

MUIDERBERG - Slechts 22 jaar nog maar, weggerukt uit het leven. Muiderberg rouwt om de plotse dood van dorpsgenoot Max Verheijen. De jonge student kwam maandag om het leven bij het surfdrama in Scheveningen. Het nieuws komt keihard aan in Muiderberg. 

Foto: Max Verheijen - Privéfoto

Max groeide op in Muiderberg en - zoals dat gaat in kleine dorpjes - was het bijna onmogelijk om hem niet te kennen. Max zat er op school, voetbalde er en was er samen met zijn vriendengroep. Hoewel hij al een tijdje in Delft woonde vanwege zijn studie, liet hij Muiderberg nooit los. Elk weekend was hij er wel weer, om thuis te komen en om zijn vrienden te zien. 

Max kwam maandag, samen met vier anderen, om het leven. Een middagje surfen voor de kust van Scheveningen werd hem fataal. Gisteren werd zijn lichaam geborgen. Het nieuws dat Max een van de slachtoffers is, slaat in Muiderberg in als een bom.

Niet te bevatten

Dat het overlijden van hun dorpsgenoot Muiderbergers raakt, blijkt uit de tientallen reacties op social media. Daar verschijnt de ene na de andere mooie tekst voor Max. "Wat kan het leven soms oneerlijk zijn", schrijft iemand. 

"We hebben het hele weekend nog samen doorgebracht"

Boezemvriend sam

Boezemvriend Sam is op zijn werk als de telefoon gaat. "We hoorden dinsdagochtend vroeg dat Max vermist was. Dan besef je meteen dat het heel slecht kan aflopen. Dat was ook zo", vertelt Sam aan NH Nieuws.

"Ik werd gistermiddag gebeld door mijn beste vriendin, ze werkt bij de moeder van Max. Ze vertelde me dat Max gevonden was. Het is moeilijk om te omschrijven wat er op zo'n moment door je heen gaat. Ik ben meteen naar huis gegaan. Ik wilde met mijn vrienden zijn."

Foto: Max Verheijen en Sam van Teunenbroek - Sam en Max zijn al vanaf kleins af aan boezemvrienden | Privéfoto

Sam kent Max al van jongs af aan. Ze groeiden samen op en verloren elkaar nooit uit het oog. "Max was echt een jongen met een hart van goud. Vol energie en geweldige humor. Hij verhuisde een paar keer binnen Muiderberg en woonde vroeger bij mij in de straat. Ik ken hem al vanaf kleins af aan, we waren onafscheidelijk. We hebben uren samen doorgebracht. Hij woonde de laatste tijd natuurlijk in Delft op kamers, maar we hielden altijd contact en elk weekend was hij hier wel. Afgelopen weekend nog, we hebben het hele weekend samen doorgebracht. Het is echt niet voor te stellen dat hij er niet meer is."

Spontane herdenking

Gisteravond ontstaat er een spontane herdenking als de groep vrienden om Max en Sam heen samenkomt. "Dat voelde heel goed. Ik wilde gisteren samen met mijn vrienden zijn, ze kwamen allemaal. We hebben samen een hele tijd gezeten en herinneringen aan Max opgehaald. Dat was ontzettend fijn en hoe zwaar het ook was, we hebben ook nog even kunnen lachen om alle leuke herinneringen. Dat zijn er heel veel."

De vriendengroep heeft gisteravond nog bloemen gebracht naar het ouderlijk huis van Max. Vanavond komen ze weer samen. "We gaan met vrienden barbecueën en ongetwijfeld nog een biertje op hem drinken. We gaan hem echt zo ontzettend missen."