West-Friesland

NL
V

Tweede diefstalmelding in één week bij West-Friese stalletjes

13 mei 2020, 13.48 uur · Aangepast 13 mei 2020, 15.29 uur · Door Redactie

WEST-FRIESLAND - Dieven lijken het te hebben gemund op de populaire West-Friese verkoopstalletjes langs de weg. In de besloten Facebookgroep 'West-Friese Verkoopstalletjes langs de weg' zijn deze week al twee meldingen gedaan van diefstal. 

NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

De eerste melding van diefstal werd begin deze week gedaan in de speciale Facebookgroep voor de verkoopstalletjes. Toen was het Rick's Flowers aan de Elbaweg in Hem die bestolen was. Het bedrijf liet weten videobeelden te hebben van de twee daders. Als zij voor aanstaande vrijdag het geld in een envelop in de brievenbus zouden teruggeven aan het bedrijf, zouden zij de beelden niet delen met de politie. 

Het bericht is inmiddels ruim 1500 keer gedeeld en dat lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Woensdagmiddag heeft het bedrijf het geld namelijk teruggekregen van de daders. "Wij hebben weleens meer aangifte gedaan en dan doet de politie er niks mee. Dan lossen wij het liever zelf op", laat het bedrijf weten aan NH Nieuws. 

Tweede melding

Vlak na de opgeloste diefstal in Hem doet een tweede bedrijf melding van diefstal. Ook bij hen is geld uit hun verkoopstalletje gestolen. Dit keer is Karel Bloembollen uit Bovenkarspel het slachtoffer. 

'Degene die net het geldkistje van onze bloemenkar heeft getrokken, er zijn camerabeelden van. Ik hoop dat je heel blij bent met de paar euro die erin zat, het kistje was namelijk net geleegd', plaatst een werknemer van het bedrijf in de speciale Facebookgroep. Ook laat het bedrijf weten aangifte te gaan doen van de diefstal en de camerabeelden binnenkort openbaar te maken. 

Tineke Messchaert

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].