Gooi

NL
V

Brandstichter in Hilversum lijkt het te hebben voorzien op kleine rode auto's

13 mei 2020, 09.33 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Een brandstichter in Hilversum lijkt kleine rode auto's als doelwit te kiezen. De afgelopen dagen gingen er al drie in vlammen op, allemaal van nagenoeg hetzelfde model. 

Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

Vannacht brandden er twee auto's uit. Eerst rond 3.15 uur aan de Begioniastraat. Daar bleek de auto ook niet meer te redden door de brandweer. Toen de brandweer aankwam, stond de auto al volledig in brand. De auto stond dicht tegen andere auto's en huizen aan. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg. 

De uitgebrande auto stond op steenworp afstand geparkeerd van de plek waar afgelopen weekend ook al een rode auto in vlammen opging. 

Nog een zelfde auto

Het was vannacht ook raak aan de Anthony Fokkerweg, aan de andere kant van Hilversum. Ook daar brandde een auto helemaal uit. Ook hier ging het om een kleine rode auto, die sprekend leek op de uitgebrande auto's in de Begoniastraat. 

Alle drie de branden worden door de politie onderzocht. De politie riep afgelopen weekend mensen die meer weten of iets gezien hebben al op zich te melden. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!