Ga naar Content

Purmerendse Marcus schenkt coronaschilderij 'Wanhoop' aan Dijklander Ziekenhuis

Schilder Marcus uit Purmerend wordt zo geraakt door de beelden die hij op TV ziet van artsen en verplegers die elke dag hard werken, dat hij er een schilderij van maakte. Vandaagm op de Dag van de Verpleging, schonk hij het aan het Dijklander Ziekenhuis.

Foto:

"Het zat in mijn hoofd en moest eruit", vertelt de schilder aan NH Nieuws. Het doek toont een een arts die het gevoel heeft dat hij faalt en een IC verpleegkundige die er totaal doorheenzit. aldus de schilder. Marcus heeft het werk daarom ook 'Wanhoop' genoemd.

Bart Alberts en Liesbeth van Petten komen het schilderij in ontvangst nemen voor de deur van het ziekenhuis. "Ik vind het heel indringend", zegt Bart. Ook Liesbeth herkent het gevoel wat het schilderij uitstraalt: "Het is een intensieve tijd geweest."

Dat het doek niet een heel hoopvolle indruk geeft vind Marcus geen probleem. Volgens hem  is het juist de bedoeling dat mensen stilstaan bij het feit dat artsen ook mensen zijn. "Als ze in de rij van de IKEA staan, dat ze dan nadenken dat er ook mensen zijn die strijden voor ons."

'Wanhoop' - NH Nieuws