Ga naar Content

Hilversumse fietsersbond vreest veel drukte op fietspaden na coronaversoepeling

HILVERSUM - Nu de coronamaatregelen stap voor stap worden versoepeld en we voorzichtig weer meer naar buiten gaan, gaat het te druk worden op de Hilversumse fietspaden zonder dat we anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Dat vreest de Hilversumse fietsersbond. De fietsers willen maatregelen van de gemeente om de veiligheid van fietsers te waarborgen.  

Foto: Adobe Stock

De fietsersbond verwacht meer drukte op de weg nu de coronamaatregelen worden versoepeld, maar het openbaar vervoer nog beperkt toegankelijk blijft. "Het gebruik van de fiets en benenwagen is meer dan ooit nodig en gewenst. In combinatie met anderhalve meter afstand zal dit leiden tot ruimtetekort op trottoirs en fietspaden", schrijft de Fietsersbond Hilversum aan de gemeenteraad. "Juist nu ook de scholen weer open gaan, zal het fietsverkeer meer ruimte nodig hebben om effectief aan de voorwaarden te kunnen voldoen."

Drukker op de weg

De fietsersbond hoopt daarom dat er wat maatregelen worden genomen 'voor de veiligheid van de (onbeschermde) fietsers en voetgangers'.

De Fietsersbond Hilversum vraagt aan burgemeester en wethouders onder meer de snelheid op de Hilversumse wegen te verlagen tot 30 kilometer per uur. Daarmee kunnen fietsers makkelijker uitwijken naar de rijbaan zodat ze afstand kunnen houden van elkaar en ook geen gevaar hebben van veel harder rijdende auto's.

Daarnaast moet de gemeente Hilversum het volgens de bond sowieso gaan toestaan dat fietsers ook buiten de fietspaden mogen fietsen en moeten verkeerslichten 'fietsvriendelijker' worden afgesteld. 

Noodzakelijke maatregelen

Volgens Krijn Griffioen, de voorzitter van de Fietsersbond Hilversum gaat het om noodzakelijke maatregelen. "Wij realiseren ons dat dit grote ingrepen zijn. Maar deze uitzonderlijke tijd vraagt om uitzonderlijke maatregelen", zo zegt hij. De voorzitter wijst er op dat andere gemeenten zulke maatregelen ook al nemen. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651