Ga naar Content

Weesp trekt half miljoen euro uit om voorzieningen van corona-ondergang te redden

WEESP - Weesp trekt een half miljoen euro uit om belangrijke stadsvoorzieningen te redden van een ondergang door de coronacrisis. Met het geld willen burgemeester en wethouders 'snel en adequaat' kunnen ingrijpen als de situatie daar om vraagt. 

Foto: Adobe Stock

Met het geld moet Weesp volgens de gemeente zo goed mogelijk door de coronacrisis heen geholpen worden.

Door de crisis hebben landelijk bijvoorbeeld lokale theaters het erg zwaar. Ze zien veel omzet verdampen omdat ze langere tijd hun deuren hebben moeten sluiten. Als ze straks wel weer open mogen, kunnen ze veel minder bezoekers ontvangen. En dat is ook weer terug te zien in de omzet. Weesp wil 'belangrijke voorzieningen' in zulke gevallen redden. Welke voorzieningen precies een beroep kunnen doen, moet nog worden bepaald. 

Weesp nam de afgelopen weken al losse maatregelen her en der en wil met het noodbudget een potje hebben waar het blijvend uit kan putten. Of de gemeente Weesp het geld ook echt reserveert, hangt nog wel af van de gemeenteraad. Die moet eind deze maand nog groen licht geven. 

Geen belastingen voor ondernemers

Een andere maatregel die burgemeester en wethouders willen nemen is het niet innen van reclame- en precariobelasting voor lokale ondernemers. Ook die hebben het door de coronacrisis nu zwaar. Weesp wil voor de eerste helft van dit jaar nu niets innen. Dat moet ondernemers helpen door deze crisis heen te komen. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651