Ga naar Content

Onrust bij ondernemers in Zandvoort over politieke ruzie: "Crisis komt zeer ongelegen"

ZANDVOORT - Onder ondernemers heerst 'grote onrust' over het mogelijk opstappen van wethouders in Zandvoort. "Doe dit (ondernemend) Zandvoort in deze crisisperiode niet aan", luidt hun smeekbede in brieven aan het gemeentebestuur.

Foto: VolkerWessels

Zandvoortse wethouders beraden zich deze dagen op hun positie. Zij beschouwen een amendement van een aantal raadsfracties vorige week als een regelrechte motie van wantrouwen. De crisis gaat over de functie van een nieuwe toevoerweg naar het circuit in Zandvoort.

De partijen zeggen dat ze nooit toestemming hadden gegeven voor het betalen van vijf ton voor de aanleg van de weg als ze hadden geweten dat deze ontsluiting gebruikt gaat worden voor vijftig evenementen op het racecircuit. De weg zou alleen bedoeld zijn als calamiteitenroute tijdens de Formule 1. De provincie Noord-Holland heeft Zandvoort voor de rechter gesleept om te proberen de aanleg van de weg te voorkomen.

Contraproductief

De ondernemers in Zandvoort laten vandaag weten dat ze vinden dat 'de onenigheid' in de politiek te veel op de spits wordt gedreven. Vooral het eventuele vertrek van wethouder Ellen Verheij van Economische Zaken zou volgens hen zeer ongelegen komen.

Een vertrek van Verheij zou volgens de ondernemers desastreus zijn nu ze toch al worstelen met de zware coronacrisis. "Dit werkt zeer contraproductief in de strijd tot overleven van veel van de Zandvoortse bedrijven. Wij werken goed samen met het college in deze moeilijke tijden", schrijft de koepel Ondernemers Belangen Zandvoort aan de raad.

Geen tweede crisis

Leden van deze ondernemerskoepel als Koninklijke Horeca Nederland, Vereniging van Strandpachters, Vereniging Bedrijventerrein Zandvoort en Ondernemers Vereniging Zandvoort hebben zelf ook brieven aan de politiek geschreven met deze boodschap. "Een tweede crisis is absoluut onwenselijk", schrijven bijvoorbeeld de strandpachters.

Ook de Ondernemers Vereniging Zandvoort heeft geen begrip voor de politiek gevoelige situatie. "Het heeft in deze tijden van crisis totaal geen pas om met dreigementen en dergelijke te zwaaien, ruzie te maken op het moment dat wij als ondernemers het meer dan moeilijk hebben en ons hoofd amper boven water kunnen houden." Deze ondernemers roepen de politiek op de strijdbijl te begraven.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem