Ga naar Content

Bijna 9.000 euro ingezameld voor opbouw afgebrand buurthuis in Haarlem

HAARLEM - Buurtbewoners hebben al bijna 9.000 euro gedoneerd voor het opnieuw opbouwen van hun Posthuis, het Haarlemse buurthuis dat afgelopen weekend door brand is verwoest.

Foto: NH Nieuws/Dimitri Walbeek

Meer dan 300 donateurs hebben in een paar dagen tijd al een bedrag van 8.819 euro geschonken. Het streefbedrag is 10.000 euro. De initiatiefnemers willen het buurthuis, dat een sociaal middelpunt in en rond het Zaanenpark in Haarlem-Noord is, herstellen zodat het die oude rol weer snel kan vervullen. 

In de nacht van vrijdag 8 mei op zaterdag 9 mei sloegen metershoge vlammen uit het rieten dak. De brandweer had lang nodig om het vuur onder controle te krijgen. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. DIt weekend was onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten, reageert de politie vandaag. Maar het onderzoek naar de brand is nog bezig.

Kijk hieronder de video die NH Nieuws daags na de brand maakte en zie wat een enorme impact de brand heeft gehad op de buurt:

200509_BRAND - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem