Ga naar Content

Reda Kharchouch zin in de training na coronabreak: "Heb een soort winterslaap gehad, in de lente"

VELSEN-ZUID - Telstar gaat maandag als één van de laatste betaald voetbalorganisaties weer de groepstrainigen hervatten. De spelers hebben de afgelopen acht weken indivudueel getraind op speelplaatsen en achterafveldjes en hielden zo hun conditie op pijl. 

Foto:

De afgelopen anderhalve week waren de spelers vrij. Dat wil zeggen: ze hadden geen  indivuduele trainingsschema's gekregen, maar mochten zelfstandig hun training bepalen.

Stukje gelach

Maandag worden de groepstrainingen in het Telstar-stadion weer hervat en komt de groep na lange tijd ook daadwerkelijk weer eens bij elkaar. De afgelopen weken waren er regelmatig videocalls, maar dat is volgens spits Reda Kharchouch toch anders. "Dat stukje gelach met de jongens; dat mis je vooral. Het even pesten en plagen van elkaar, maar vooral het sociale contact; dat heb ik de afgelopen weken het meest gemist."

Ook het weer daadwerkelijk even op het veld mogen staan en groepstraingen doen - ook al moet dat zonder fysiek contact - is iets waar de Amsterdammer naar uitkijkt. "Op het veld staan, weer even kunstgras proeven, als ik maar even op het veld kan rennen en niet buiten op de stenen."

"Het amandelnootje moeten we nu er af pulken en teruggeven aan de staat"

Reda Kharchouch

Kharchouch en zijn teamgenoten moeten het de komende maanden wel met een lager inkomen doen. Afgelopen weken kwamen de spelersvakbonden en de clubs overeen dat alle spelers een deel van hun salaris inleveren als noodmaatregel. De spelers hebben wel begrip voor de maatregel, maar Kharchouch is ook kritisch. "Waarom niet eerst kijken naar piloten? Die verdienen volgens mij een vermogen. Wij moeten nu als gevulde koekenploeg het amandelnootje er afpulken en dat inleveren aan de staat."

Ondanks het loonoffer is Kharchouch blij dat hij weer gewoon mag trainen. "Kijk, we mogen nog van geluk spreken dat we gezond zijn dat we maandag wel gewoon op het veld kunnen staan. Gelukkig zijn mijn familie en dierbaren niet aangetast, maar het kan zomaar zijn van wel en dan ga er anders over nadenken" .

De traingen van Telstar zijn maandag niet toegankelijk voor het publiek.

Reda Kharchouch "wij moeten het amandelnootje van de gevuldekoek pulken" - NH Nieuws