Ga naar Content

Drukte op Noord-Hollandse stranden, afstand houden soms moeilijk

NOORD-HOLLAND - De coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht, toch lagen de Noord-Hollandse stranden vandaag behoorlijk vol. De NS riep op om niet met de trein naar Zandvoort te gaan en parkeerplaatsen stroomden vol met auto's.

Foto: Sjef Kenniphaas/ NH Nieuws

In Egmond aan Zee lieten de mensen zich vandaag niet tegenhouden. Sommigen namen zelfs een duik in zee. 

Foto: Sjef Kenniphaas

Eerder vandaag riep de NS op om niet met de trein naar Zandvoort te gaan, ondanks deze oproep was het toch druk in de treinen. Het perron op Amsterdam Centraal werd tijdelijk afgesloten en dagjesmensen werd gevraagd de trein te verlaten. 

De gemeente Zandvoort laat weten dat de drukte op dit moment nog beheersbaar is en pas actie gaat ondernemen als de drukte toeneemt.

Een reiziger laat weten dat ze door de drukte plaats mochten nemen in de eerste klas: "We stonden soms wel in een kluitje, ongeveer op een meter." 

Tekst loopt door onder video

200509_ZANDVOORT - NH Nieuws

Ook het strand van Castricum stroomde gedurende de dag behoorlijk vol. De parkeerplaats stond zelfs helemaal vol. Toch vonden de strandgangers dat het nog wel mogelijk was om voldoende afstand te bewaren. 

De strandhuisjes zijn vanaf dit weekend weer in gebruik, dit was eerder verboden vanwege de corona-uitbraak. De eigenaren zijn hier heel blij mee: "Er iets niets lekkerder dan hier op het strand kunnen vertoeven." 

Topdrukte op strand Castricum: "Als ik dit wist zou ik niet gaan" - NH Nieuws

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier