Haarlem

NL
V

Drukte in treinen naar Zandvoort: "Dit was geen slimme zet"

9 mei 2020, 12.07 uur · Aangepast 9 mei 2020, 20.07 uur · Door Redactie

ZANDVOORT - Vanwege het lekkere weer besloten veel mensen om met de trein naar het strand van Zandvoort te gaan. Het werd gedurende de dag volgens de NS steeds drukker op het traject en de vervoerder riep op om niet meer met de trein naar de badplaats te komen.  

200509_ZANDVOORT - NH Nieuws

Een naar het strand reizend gezin mocht door de drukte plaatsnemen in de eerste klas. "Je staat uiteindelijk toch wel op een kluitje bij elkaar. Maar er was toch nog wel een meter afstand." Toch baalde het gezin een beetje, in de trein zeiden ze tegen elkaar: "Dit is toch geen slimme zet."

Vanmorgen riep de NS op om vooral niet de trein te pakken.  Toen zei een woordvoerder: "Er zijn nog geen treinen stilgezet maar we zien dat het aantal reizigers snel groeit. We maken ons echt zorgen dat het straks te druk wordt."

Afgezet 

Gedurende de dag werd er niet veel gehoor aan de oproep is gegeven. Een trein kon vanmiddag niet vanaf Amsterdam Centraal vertrekken, omdat het te druk was. De NS heeft de dagjesmensen in de trein gevraagd te vertrekken. 

Het perron is naar aanleiding daarvan afgezet zodat alleen het aantal mensen dat in de trein past, ook daadwerkelijk plaats kan nemen. "We willen voorkomen dat er veel te veel mensen op het perron komen, en ook dat de treinen te vol worden. Maar ook willen we mensen ontmoedigen die misschien nog naar Zandvoort willen", aldus de woordvoerder. 

Reactie gemeente

De gemeente Zandvoort merkt ook dat het drukker is maar benadrukt dat het vooralsnog beheersbaar is. "Op het strand en in het centrum zijn meer mensen maar het is niet zodanig druk dat er opgetreden hoeft te worden", vertelt een woordvoerder van de gemeente. 

"We houden de boel in de gaten en als het te druk wordt, zullen we daar op inspelen."

Zie hieronder de webcam gericht op het strand en de boulevard: 

Dit weekend stelde de gemeente een deel van de parkeerplekken weer open. Verkeersregelaars bekijken of het te druk wordt en op basis daarvan wordt besloten of de gebruikelijke afsluitingen langs de toegangswegen wel of niet ingesteld moeten worden, zo meldt mediapartner De Zandvoortse Courant

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier