Ga naar Content

Gerelateerde videos

Lockdown voor Artis' babyolifant snel voorbij: eerste stappen in buitenverblijf gezet

AMSTERDAM - De olifantenbaby die eerder deze week in Artis het levenslicht zag, heeft voor het eerst kennis gemaakt met de buitenwereld. Eerder vandaag zette het vier dagen oude kalf, onder de vleugel van zijn moeder, zijn eerste stappen in het buitenverblijf. 

Foto: NH Nieuws

De vooralsnog naamloze olifant werd op 4 mei geboren. Binnen een minuut was de bevalling gepiept en sindsdien telt de kudde in de Amsterdamse dierentuin vijf exemplaren. 

Lees ook

Het gaat 'uitstekend' met de kleine, zo vertelt dierverzorger Peter Bleesing. "We zijn erg tevreden: hij slaapt, eet, poept en plast, en dat is wat jonge olifantjes horen te doen." Omdat het om een Aziatische olifant gaat, zal het kalf ook een Aziatische naam krijgen. 

Vooralsnog wijkt het olifantje niet verder dan een meter van zijn moeder. "Dat staat ze niet toe", aldus Bleesing. "Ze managet het kalf heel goed." Ook de andere olifanten zijn inmiddels gewend aan de kleine. "Voor haar jongste dochter was het even een shock, een broertje erbij. Maar dat is ze inmiddels te boven." 

Van afleiding is nauwelijks sprake, want vanwege de coronamaatregelen ontvangt Artis al enige tijd geen bezoekers. "Het is nu een kwestie van leren, moeder goed volgen - wat 'ie al doet - en heel veel groeien. Als ze eenmaal goed drinken, groeien ze bijna een kilo per dag. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!