Start van hoofdcontent

VELSEN

nl

Lach breekt door op gezichten van kapper, strandtenthouder en museumvoorzitter

7 mei 2020, 18.04 uur · Door Dennis Mantz & Fred Segaar

VELSEN - Blijdschap en opluchting strijden om voorrang bij de middenstand in de IJmond. Horeca-exploitanten kunnen niet wachten hun restaurant en terras op 1 juni te openen en ook museumvoorzitters staan te trappelen. Mensen die hun geld verdienen in zogenoemde contactberoepen, de kappers bijvoorbeeld, hoeven minder lang te wachten. Zij knippen weer met ingang van maandag 11 mei. Voorlopig alleen nog op afspraak.

Foto: NH Nieuws

Jan Waagmeester, de huiskapper van Tata Steel, gaat weer fluitend door het leven. Hij heeft  zijn afsprakenboekje weer vol staan. Het leven lacht de Velsen-Noorder weer toe. "Het gaat heerlijk; de zakken waren leeg, en dat moet weer gauw gevuld gaan worden", lacht Jan tegenover NH Nieuws. "Vanaf maandag 14 uur gaan de deuren open en knip ik ieder uur een klant, zodat ik alles ook weer kan ontsmetten. Want het blijft natuurlijk wel een gevaarlijk virus waar je voor op moet passen."

Lees verder onder de video  

200507_JAN_WAAGMEESTER - NH Nieuws

De strandtenthouders hebben zich de afgelopen weken zitten verbijten. Juist in april was het prachtig weer.  In die periode moesten ze hun terrassen gesloten houden. Dat deed pijn. "In het begin was er genoeg te doen, we hebben alles opgeknapt", zegt Joris van Essen van de IJmuidense surfspot Makai Beach.  "Maar als je daarmee klaar bent, begin je toch wel een beetje ongeduldig te worden. Ik ben ontzettend blij dat we straks weer open kunnen. Ik kan niet wachten. We zijn klaar met alle aanpassingen."

Lees verder onder de video 

Strandtent - NH Nieuws

Ook Cees Hazenberg van Museum Kennemerland in Beverwijk kan niet wachten om de deuren op 1 juni weer te openen. Toch is er ook nog een berg werk te verzetten voor het zover is.

Bekijk hier het interview met de voorzitter van het museum.

200507_MUSEUM - NH Nieuws

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn