Ga naar Content

Stoeptegel 'met brute kracht' door zijruit rijdende politieauto gegooid

AMSTERDAM - Nog onbekende personen hebben vannacht op de Lutmastraat in Amsterdam met brute kracht een stoeptegel door een raam van een surveillerende politieauto gegooid. De verdachten zijn nog steeds niet gevonden, dus de politie doet een getuigenoproep.

Politie.nl - Foto: Politie.nl

Het is kort na middernacht als twee collega’s een surveillanceronde doen in de Burgemeester Tellegenbuurt in Amsterdam-Zuid. Op de Lutmastraat, ongeveer ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Tellegenstraat, worden ze opgeschrikt door een enorme klap en glasgerinkel. 

De glassplinters komen in hun gezicht en vervolgens blijkt dat in een van de achterramen een groot gat zit. De twee inzittende agenten kwamen met de schrik vrij en raakten niet gewond. 

Getuigen gezocht

De recherche is een onderzoek gestart en wil graag weten wie verantwoordelijk is voor deze actie. Ze komen daarom ook graag in contact met mogelijke getuigen die in de nacht van 6 op 7 mei 2020, of wellicht eerder die woensdagavond, iets verdachts gezien of gehoord hebben. Ook zijn ze op zoek naar camera- of dashcambeelden.

De politie doet aangifte van een poging tot doodslag en vernieling.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook