Haarlem

NL
V

Speeltuin Linnaeushof hoopt over twee of drie weken open te kunnen gaan

7 mei 2020, 13.47 uur · Door Redactie

BENNEBROEK - Speeltuin Linnaeushof is druk bezig om eind deze maand op een veilige manier de poorten weer te kunnen openen. Dat laat woordvoerder Walter Kleinhout weten aan NH Nieuws. 

Linnaeushof

Op social media laten sommige mensen weten dat ze staan te springen om weer naar de grootste speeltuin van Europa te kunnen gaan, maar het park zelf is terughoudend. Er moet eerst een protocol gemaakt worden dat lijkt op wat de elf grote pretparken van Nederland ook hanteren. 

Eén van de maatregelen is dan dat er online tickets gekocht moeten worden voor een bepaalde dag, om zo het maximum aantal bezoekers goed te kunnen controleren. "En dat zullen veel minder bezoekers zijn dan we eigenlijk aankunnen", vertelt Walter Kleinhout. Ook wordt nog bekeken of er dan gewerkt wordt met tijdssloten om de tickets, bijvoorbeeld voor de ochtend en voor de middag. 

Linnaeushof streeft naar een openingsdatum van 25 mei, zoals ook het dierenpark Wildlands in Emmen al heeft gesteld. "Maar het kan ook pas per 1 juni gebeuren", houdt Kleinhout een slag om de arm. 

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn