Noord-Holland

Grote Noord-Hollandse evenementen willen nog steeds doorgaan na augustus: "Het zal heus anders zijn"

7 mei 2020, 13.17 uur · Door Redactie

Whatsapp

NOORD-HOLLAND - Massale evenementen mogen pas weer gehouden worden als er een vaccin is, staat in de Kamerbrief die vandaag is verstuurd door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat nieuws is voor vele evenementen in de regio wéér een tegenslag, maar toch blijven veel organisatoren positief en hopen zij op een vaccin deze zomer.

NH Nieuws / Indian Summer / NH Nieuws

De kans dat Alkmaar Ontzet op 8 oktober op de gebruikelijke wijze wordt gevierd, is niet meer realistisch. Nu evenementen pas weer gevierd mogen worden als er een vaccin is, is de kans dat het doorgaat nihil. Toch blijft organisator Frits Westerkamp van de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet positief: "Mochten we de optocht door willen laten gaan met anderhalve meter tussen de bezoekers, dan moeten we de route via Bergen plannen." 

Eind mei maken zij definitief een beslissing over de viering van het Alkmaar Ontzet. "Dan hebben we weer een paar keer online vergaderd en is er ook meer duidelijk over de periode na september." 

Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event is hét toonaangevende congres en festival voor elektronische muziek in heel Europa. Dit jaar zou het evenement, dat van 21 tot en met 25 oktober in Amsterdam plaatsvindt, haar 25ste editie vieren. Woordvoerder Pim Boersma laat aan NH Nieuws weten dat ze het nieuws goed in de gaten houden. "We volgens alles op de voet. Het is lastig en we houden zelf rekening met verschillende scenario's."

Ook is er de hoop dat er uiteindelijk in de zomer al een vaccin is. "Het kan zo zijn dat er uiteindelijk in september wel een vaccin is. We zijn niet heel erg gefrustreerd en kijken welke mogelijkheden er wel zijn."

Quote

"Het zal heus anders gaan, maar we hebben een goed team"

Marcel Karhof, Sinterklaasintocht

Het Lente / Zomer Kabinet

Organisator Bert de Rooij toverde zijn festival het 'Lente Kabinet' al om in het 'Zomer Kabinet'. Waar het festival eerst eind mei zou plaatsvinden in het Twiske, was nu het plan om dat begin september te doen. "Dit nieuws zorgt er niet voor dat wij nu stoppen met het organiseren van het Zomer Kabinet", vertelt De Rooij.

Hij benadrukt dat niemand weet wanneer een eventueel vaccin ontwikkeld is en hij dus de nieuwe maatregelen voor de evenementenbranche vanuit het kabinet afwacht. Die worden eind mei verwacht.

Oranjevereniging Blaricum

Sinterklaasoptocht

Ook de aankomst van de Sint in ons land zou er weleens heel anders uit kunnen gaan zien. Mister-Sinterklaasoptocht Marcel Karhof uit Den Helder blijft positief over de optocht in zijn stad. "Het zal heus anders gaan, maar we hebben een goed team waarmee we de opties bekijken."

In november zou hij voor het eerst de leiding hebben over de sinterklaasoptocht in Den Helder. "We zijn nu nog allemaal zaken aan het regelen, die nu bij zo'n intocht komen kijken. Maatregelen rondom corona horen daar ook gewoon bij."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp