Schiphol

Schipholbaas krijgt corona-ultimatum van 300 actievoerders op Zoom

6 mei 2020, 22.35 uur · Aangepast 7 mei 2020, 05.37 uur · Door Doron Sajet

SCHIPHOL - Een kleine 300 actievoerders hebben via Zoom een ultimatum gesteld aan Schipholdirecteur Dick Benschop. De topman krijgt twee weken de tijd om de coronamaatregelen op Schiphol te verbeteren. Gebeurt dat niet, dan worden volgens Ron Meyer van vakbond FNV, de acties opgevoerd.

Zoomactie van FNV Schiphol - Zoom

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De honderden Schipholmedewerkers kwamen op Zoom bijeen om te protesteren voor betere werkomstandigheden en toekomstperspectief. Ook eisten ze betere bescherming tegen het coronavirus. En juist vanwege de coronavirusmaatregelen konden de actievoerders alleen online via zoom verzamelen.

Petitie

Twee medewerkers waren alsnog naar het hoofdkantoor van Schiphol gegaan om topman Dick Benschop een petitie aan te bieden. Ruim 1850 mensen tekenden de petitie. De twee actievoerders riepen Benschop op om uit zijn kantoor te komen om de petitie te komen aannemen. Dat gebeurde niet omdat hij zelf ook thuis via Zoom deelnam aan de bijeenkomst.

(Tekst gaat verder onder de video)

Zoomactie van FNV Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

FNV-campagneleiders Ron Meyer en Joost van Doesburg stelden een ultimatum aan Benschop. Hij krijgt twee weken de tijd om coronamaatregelen op Schiphol te verbeteren, anders volgens er meer acties. FNV vindt dat het personeel nog niet voldoende wordt beschermd en eist daarom verbetering. Van Doesburg denkt dan aan meer spatschermen, mondkapjes voor de medewerkers en voldoende ruimte op werkplekken en dienstauto's.

"Er komen zes miljoen mondkapjes aan"

Directeur Benschop kondigde aan dat er mondkapjes besteld zijn. Een exact aantal noemde hij in de Zoombijeenkomst niet, maar een woordvoerder van Schiphol liet NH Nieuws weten dat er zes miljoen maskers binnenkort worden geleverd. Een deel van de mondkapjes is bestemd voor Rotterdam, Eindhoven en Lelystad Airport.

De aanschaf van mondkapjes volgt op eerdere maatregelen die Schiphol nam, waaronder belijning op de vloer en omroepberichten om te wijzen op social distancing, spatschermen, aparte bagagebanden per vlucht en extra schoonmaak in de terminal.

Corona op Schiphol
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol