Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Westfries Museum heeft plan klaarliggen voor eventuele opening op 1 juni

6 mei 2020, 17.21 uur · Door Redactie

HOORN - Mocht premier Mark Rutte vanavond bekendmaken dat er een versoepeling komt van de 'intelligente lockdown', dan is het Westfries musuem er klaar voor. Het museum heeft een duidelijk plan klaarliggen om vanaf 1 juni weer van start te gaan.

Tijmen Koelemeijer

Directeur Ad Geerdink heeft goede hoop dat zijn Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn, vanaf 1 juni weer zijn deuren mag openen. "De afgelopen dagen was vooral in de pers te lezen dat de terrassen en de kappers weer open mochten. Toen dacht ik: als terrassen weer open zouden mogen, dan zullen culturele instellingen wel volgen. Maar het wordt straks evengoed met rode oortjes voor de tv zitten", blikt Geerdink vooruit op de persconferentie van het kabinet vanavond om 19.00 uur. 

Plan klaarliggen

Het museum heeft de afgelopen weken veel nagedacht over hoe een museumbezoek er straks moet gaan uitzien. "Je moet straks reseveren als je naar het museum wil en we werken met tijdsblokken van 1,5 uur. En we laten dan ieder kwartier een plukje mensen binnen. Op die manier zorgen wij ervoor dat er geen rij bij de entree zal staan", vertelt Geerdink. 

Extra aandacht

Dat er straks minder bezoekers in het museum mogen komen, heeft voor de bezoekers eigenlijk vooral voordelen. "Wij gaan straks ons uiterste best doen om van een bezoek aan het Westfries Museum echt iets bijzonders te maken. Als je minder mensen kunt ontvangen, kun je aan iedere individuele bezoeker iets meer aandacht geven", sluit Geerdink af.