IJmond

NL
V

Horeca Wijk aan Zee telt uren af: "Het zou prachtig zijn als het terras weer open mag"

6 mei 2020, 16.18 uur · Door Redactie

WIJK AAN ZEE - Horecaondernemers in Wijk aan Zee kijken uit naar de persconferentie van vanavond. Het lijkt erop dat premier Rutte dan bekendmaakt dat - onder  voorwaarden van de anderhalvemeterregel - de terrassen per 1 juni open mogen.    

NH Nieuws/Fred Segaar

Die mededeling zal gepaard gaan met flinke opluchting, want zeker in deze tijd van het jaar leveren de terrassen een flinke bijdrage aan de omzet.  "Ik hoop het van harte", zegt Rusten Demir van restaurant Efes, in het hart van het dorp. "Het zou prachtig zijn als het terras weer open mag. We zijn nu zes weken dicht. Ik hoop het", herhaalt hij. "Veel langer zonder gasten is voor ons niet vol te houden. Dan gaan we over de kop." Hij zegt in elk geval voorbereid te zijn. "Dat is niet zo moeiljk. Gewoon minder mensen aan een tafel."

Sonnevanck

Bij hotel-restaurant Sonnevanck ruikt het naar boenwas en verse verf. Mede-eigenaar Hidde Spinder is druk bezig met de voorbereiding van de opening van het hotel. Vanaf donderdag ontvangt hij weer gasten. Die staan te trappelen om er op uit te gaan en een nachtje over te blijven in dit hotel vlak aan zee. "We hebben veertig kamers verkocht in drie weken", zegt Spinder. "We zijn nu aan het uitproberen hoe we de hotelgasten kunnen bedienen met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel."

NH Nieuws/Fred Segaar

Opening van het terras per in juni is niet zijn redding, maar het is wel belangrijk. "Een terras trekt aan. Zeker met dit mooie weer. We hebben de mooiste aprilmaand sinds jaren achter de rug. Het is wel pijnlijk dat we juist toen geen mensen konden ontvangen."

Snackcorner

Esther van de Snackcorner heeft geen last gehad van de maatregelen. Ze is niet dicht geweest. Het is bij haar bestellen en doorlopen. "Ik ben vooral blij voor collega-ondernemers die er van moeten leven, zoals bijvoorbeeld de strandtenten. Ik gun het ze van harte." 

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn