Gooi

Terugkijken: het herdenkingsconcert van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor

6 mei 2020, 13.01 uur · Door Sjoerd Stoop

Whatsapp

HILVERSUM - Normaal gesproken spelen ze met het hele orkest voor een groot aantal toeschouwers, maar nu speelden de slechts met een select groepje voor een camera: het Radio Filharmonisch Orkest speelde maandagavond een bijzonder herdenkingsconcert voor de Hilversumse dodenherdenking op NH Gooi.

Het herdenkingsconcert van het Radio Filharmonisch Orkest - NH Nieuws

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor speelden samen een kort concert in het oude raadhuis van Hilversum. De orkestleden stonden, in kleine groepjes, op anderhalve meter afstand van elkaar. 

Het korte herdenkingsconcert was voor het orkest en het koor extra bijzonder, omdat het herdenken van de oorlogsslachtoffers en het vieren van de vrijheid voor de twee ook een extra betekenis hebben. Zowel het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor werden vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht en bestaan dit jaar dan ook 75 jaar. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Whatsapp