Ga naar Content

De Peiling: Openbaar vervoer wil mondkapjes voor passagiers verplichten

Het openbaar vervoer komt in de problemen bij versoepeling van de coronamaatregelen. Volgens ov-bedrijven is het onwerkbaar om reizigers met 1,5 meter afstand te vervoeren. Ze willen dat passagiers verplicht mondkapjes gaan dragen. Vind jij dat een goed idee?

Foto: Adobe

Spoorboekje
Het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad kan die verplichte mondkapjes niet zelf invoeren, maar dringt bij het kabinet aan op een besluit. Vanmiddag vergadert het kabinet over een 'spoorboekje uit de lockdown'; een nieuw pakket aan maatregelen om de intelligente lockdown in ons land wat te versoepelen nu het aantal coronabesmettingen niet meer al te snel stijgt.

Mondkapjes
In veel andere landen worden mondkapjes al volop gebruikt. Niet alleen in het openbaar vervoer maar bijvoorbeeld ook in supermarkten, waar klanten verplicht een mondkapje moeten dragen als ze boodschappen gaan doen. Nederlandse deskundigen vonden dergelijke maatregelen tot nu toe bij ons niet zinvol.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Persconferentie
Premier Rutte geeft om 19:00 uur vanavond een persconferentie waarin hij vertelt welke versoepelingsbesluiten er zijn genomen en wat we de komende tijd nog aan maatregelen kunnen verwachten. Die persconferentie is live te volgen bij NH op radio, tv en internet.

Wat vind jij?
Denk jij dat mondkapjes kunnen helpen bij het versoepelen van de intelligente lockdown? Zie je zo'n mondkapjes-verplichting in het openbaar zitten? Zijn er nog andere sectoren waar een mondkapje volgens jou een goed idee is? We horen het graag!

Op NH Radio en tv hoor en zie je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].