Ga naar Content
Alkmaar

Bergense ouderen verrast met bevrijdingsdiner, bezorgd met oude legerjeeps

5 mei 2020, 14.45 uur · Aangepast 5 mei 2020, 22.08 uur
Door: Anne Klijnstra · Foto:

BERGEN - Het is een komen en gaan van oude legervoertuigen in het centrum van Bergen. Ze halen er 900 bevrijdingsdiners op die ze aan huis bezorgen. 150 van die maaltijden zijn speciaal voor ouderen. Familie of vrienden konden hen daarvoor opgeven.

Drie restaurants in Bergen en Schoorl zagen hun eigenlijke plannen voor 5 mei door de coronamaatregelen in het water vallen. "Een paar weken geleden bedachten we daarom dit", vertelt Martin van Bourgonje. "Stay home en wij komen met jeeps in de sfeer van de bevrijding naar je toe."

Bevrijdingsdiner voor Bergense ouderen 2020 - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Van Bourgonjes restaurant Merlet is samen met Fabels en 't Parkje verantwoordelijk voor het speciale diner. "Asperges met zalm, stoofschotel van lam en dan panacotta toe. Alleen het hoofdgerecht moet nog even in de oven."

Ab Bouman en zijn vrouw zijn een van de gelukkigen. Hun kinderen regelden dat zij kunnen genieten van het driegangendiner. "Wat een verrassing", zegt Ab als de bijzondere bezorgdienst aan de deur staat. "Heel attent van ze, maar het zijn ook schatten van kinderen."

"Mijn grootvader is in het verzet omgekomen en mijn moeder is gestorven op vijf mei. Gek genoeg precies op de datum dat ze zelf wilde." Voor Ab en zijn vrouw zijn vier en vijf mei dus heel belangrijke dagen, waar ze altijd bij stil zullen staan.