Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Gemeente Castricum maakt 'genante' fout met herdenkingsvlag: "Prutsers"

4 mei 2020, 18.52 uur · Door Redactie

CASTRICUM - Een medewerker van de gemeente Castricum heeft vanmorgen de Nederlandse vlag, die vandaag vanwege de dodenherdenking half stok hangt, op z'n kop opgehangen.

Facebook

In de Facebookgroep 'Je bent Castricummer als' was het iemand opgevallen: de vlag was niet 'rood wit blauw', maar 'blauw wit rood'. Er kwamen verschillende reacties op het foutje. "In Frankrijk is het ook 4 mei!" Een anders schreef over de gemeente: "Prutsers." 

Ook gemeenteraadslid van de gemeente Ralph Castricum was erg verbaasd. "Serieus? Ga dit eens even heel gauw rechtzetten", schreef hij op Twitter. Daarom reageerde de gemeente dat de vlag inmiddels weer was omgedraaid en bood zij haar excuses aan. "Zeg dat wel. Genant zeg!" Reageerde Castricum. 

Ondertussen heeft de gemeente via diezelfde Facebookgroep excuses aangeboden: "Hij hangt inmiddels weer goed hoor. Oprechte excuses...." 

Betekenis

Tijdens de boerenprotesten van afgelopen jaar werd de vlag door boeren ondersteboven gehangen om een symbool van nood uit te dragen. In verschillende landen wordt een omgekeerde vlag als teken van nood gebruik in de scheepvaart.