Start van hoofdcontent

HOOFDDORP

nl

Hoofddorpse boa's mishandeld door groep jongeren: "Geschrokken en sprakeloos"

4 mei 2020, 14.35 uur · Door Redactie

HOOFDDORP - Twee boa's zijn gisteravond in Hoofddorp belaagd en mishandeld door een groep jongeren. 

Handhaving Haarlemmermeer

Handhaving Haarlemmermeer meldt dat dat gisteravond rond 20.00 uur gebeurde ter hoogte van Femina Mullerstraat in de wijk Toolenburg. 

Blauwe plekken en buil op hoofd

De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend, maar de gemeente laat weten dat de twee 21-jarige boa's - een man en een vrouw - onder meer blauwe plekken hebben opgelopen. "De vrouw is omver gelopen en heeft een grote buil op haar hoofd", aldus woordvoerder Petra Faber.  "Het gaat redelijk met ze. Ze hebben geen blijvende schade opgelopen."

Handhaving Haarlemmermeer laat op Twitter weten 'geschrokken en sprakeloos' te zijn van het vertoonde geweld. 

De boa's hebben aangifte gedaan. Getuigen van de mishandeling wordt opgeroepen zich te melden bij de politie. De Wijkraad Toolenburg laat weten mee te leven met de boa's. "Jullie zijn onmisbaar in de wijk", aldus de raad op Twitter.

Het is niet bekend of er inmiddels verdachten zijn aangehouden. De politie komt later vandaag met meer informatie naar buiten en geeft dan mogelijk ook een signalement vrij.

Beverwijk

In februari werden ook drie Beverwijkse boa's mishandeld. Dat gebeurde nadat ze iemand terechtwezen die z'n auto verkeerd had geparkeerd. Twee weken geleden spuugde een bekeurde automobilist een boa in haar gezicht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!