Ga naar Content

Job Cohen over de dodenherdenking: "We vieren het thuis, maar wel heel erg samen"

AMSTERDAM - De Nationale Dodenherdenking ziet er dit jaar compleet anders uit dan andere jaren. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle publieke activiteiten afgelast. NH Radio vroeg Job Cohen, voorzitter van het Amsterdams comité 4 en 5 mei, hoe de stad dit jaar invulling geeft aan de dodenherdenking.

Foto:

Normaal gesproken worden er ieder jaar zo'n 45 verschillende evenementen rondom de dodenherdenking georganiseerd in Amsterdam. Deze gaan dit jaar niet door. 

"Het werkt dit jaar anders, maar wel op een manier die we ons zullen blijven herinneren. We vieren het thuis, maar wel heel erg samen," zegt Cohen.

Luister het complete interview met Job Cohen hier (vanaf 19:45).

Herdenken

Om de dodenherdenking tijdens de maatregelen rondom het coronavirus levend te houden zijn er verschillende initiatieven in het leven geroepen. "Mensen zijn ontzettend creatief geweest. Het filmpje wat bijvoorbeeld over Amsterdam is gemaakt is echt schitterend."

Herdenken in een stille stad door Prospektor op Vimeo.

Stilte

Cohen verwacht vanavond extra hard te worden geraakt door de twee minuten stilte. "De stilte die zal vallen is zó anders dan de stilte die er doorgaans heerst. Dat zal ongetwijfeld een gevoel van beklemming geven. Eigenlijk is het precies dát gevoel wat je hoort te ervaren om 20.00 uur."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!