Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

'Afgelaste' Huizer Havendag gaat toch door, maar dan digitaal

3 mei 2020, 15.17 uur · Door Sjoerd Stoop

HUIZEN - Het coronavirus zet een streep door de Huizer Havendag, maar de organisatie laat zich niet kisten: de dag gaat zaterdag 'gewoon' door, maar dan virtueel. "Mensen kunnen thuis vanuit hun luie stoel meegenieten", zegt voorzitter Emil van Waegeningh.

Normaal gesproken wandelen er op de Huizer Havendag honderden mensen langs de historische botters en vele andere bezienswaardigheden.

Dat kan nu ook, maar net even anders dan anders. "Veel van de geplande deelnemers doen gewoon mee. Zo hebben ze onder meer filmpjes opgenomen om zichzelf te presenteren aan de Huizers. Daar gaan we nu nog volop mee aan de slag om bezoekers volgende week een leuk programma voor te schotelen", vertelt Van Waegeningh op NH Gooi Radio

De Huizer Havendag heeft geen moment nagedacht om het feestje maar een jaar over te slaan. "We werken al vanaf oktober aan het programma en hebben er echt al heel veel werk aan gehad. Alleen daarom al zou het zonde zijn als we het helemaal niet door laten gaan. We bedachten deze virtuele variant en eigenlijk was iedereen meteen enthousiast. We doen het nu als een soort proef. Ik ben heel benieuwd hoe de mensen het vinden."

De Huizer Havendag meebeleven kan zaterdag op www.huizerhavendag.nl.

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651