Ga naar Content

Honderden Naarders nemen afscheid van overleden stadsomroeper Paul Vuijst

NAARDEN - Honderden Naarders hebben gisteravond afscheid genomen van de afgelopen week overleden stadsomroeper en weldoener Paul Vuijst. Voor de condoleance stonden lange rijen. 

Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

Paul Vuijst was ongeneeslijk ziek. Hij overleed afgelopen week na kort ziekbed op 80-jarige leeftijd. Er was in Naarden niemand die hem niet kende. 

Lees ook

De ras-Naarder werkte jarenlang als bode op het stadhuis van de gemeente Naarden en werd pas echt een bekend gezicht toen hij op feestdagen een rol speelde als 'stadsomroeper'. Dat deed hij op vele feestdagen, ook nog ver na zijn pensioen. Daarnaast was Vuijst de drijvende kracht achter de Poorters van Naarden, een stichting met allerlei projecten vanuit Naarden om armen in Oost-Europa te steunen. Vele jaren werden er kleding en andere spullen ingezameld om onder meer naar Tsjechië te brengen.

Hoe geliefd Vuijst onder Naarders was, bleek gisteravond bij de condoleance, voor de deur van zijn huis aan de Cattenhagestraat. Een voor een kwamen Naarders bloemen leggen. Dat deed ook oud-burgemeester van Naarden Peter Rehwinkel, die vele jaren met Vuijst werkte.