Ga naar Content

Man (29) doodgeschoten in Amsterdam-Oost

AMSTERDAM - Bij een schietpartij op de Panamalaan in Amsterdam is vannacht een 29-jarige Amsterdammer gekomen. Het slachtoffer werd aangetroffen ter hoogte van het kruispunt met de Borneolaan.

Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

Mogelijk is het slachtoffer nog naar die plek toe gelopen, want iets verderop bij het Funenpark werd een kogelhuls gevonden, zo meldt een getuige. Een traumateam en diverse andere hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de man was toen al overleden.

Volgens getuigen is er vlak na de schietpartij een persoon weggerend in de richting van de Borneolaan. Daar zou die persoon op een scooter gestapt zijn en over de Panamalaan zijn weggereden. De politie kan dat verhaal echter niet bevestigen.

Brandende auto

Vlakbij de de Panamalaan, op de Frans de Wollantstraat, werd vlak na het incident een brandende auto aangetroffen met Duitse kentekenplaten. Mogelijk is die auto gebruikt bij de schietpartij. Een buurtbewoner meldt aan AT5 wakker te zijn geworden van piepende banden. 'Daarna gesis, ontploffende geluiden. Daarna een claxon die non stop af ging. We keken uit het raam en zagen de auto branden.'

 

Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

De politie heeft nog niemand aan kunnen houden voor de schietpartij. Het kruispunt van de Panamalaan en de Borneolaan is nog steeds afgezet voor onderzoek.

Mensen die mogelijk iets gezien hebben van de schietpartij of de autobrand, kunnen contact opnemen met de politie. Ook beeldmateriaal van bijvoorbeeld dashcams is welkom. 

Omar Essalih

Het Parool meldt dat het slachtoffer Omar Essalih zou zijn, een bekende van de politie op wie eerder aanslagen gepleegd zijn. Zo zou Essalih in Café Zuid, op de hoek van de Ruysdaelkade en Van Ostadestraat, aanwezig geweest zijn toen dat beschoten werd. Hij zou eerder ook in de Diamantbuurt onder vuur genomen zijn door twee mannen, waarbij hij geraakt werd in zijn been.

Zelf werd Essalih onlangs vrijgesproken van twee plofkraken in Duitsland, meldt de krant. De politie kam hem op het spoor toen er onderzoek gedaan werd naar de beschietingen van coffeeshop The Power in de Sarphatistraat. 

29-jarige man doodgeschoten in Amsterdam - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!