Ga naar Content
Haarlem

Fysiotherapeuten mogen nieuwe praktijk Bloemendaal weer openen na corona-lockdown: "Onwijs blij!"

2 mei 2020, 18.00 uur · Aangepast 3 mei 2020, 10.40 uur
Door: Redactie · Foto:

BLOEMENDAAL - Fysiotherapeuten mogen vanaf maandag voor een groot deel hun werk weer oppakken. Goed nieuws voor Sascha Smolders en Nathalie Nolet. Hun pas geopende praktijk in Bloemendaal moest sluiten door de corona-maatregelen. 

"We zijn onwijs blij dat we weer open mogen", zegt een stralende Nathalie Nolet. "Dit is natuurlijk waar we al die tijd op hoopten."

Begin dit jaar werd de droom van Nathalie en Sascha werkelijkheid toen zij hun eigen praktijk Fysio & Kids openden in Bloemendaal. "Voorheen waren we allebei in loondienst, maar we wilden heel graag onze eigen visie neerzetten: een laagdrempelige praktijk voor jong en oud. Op 1 februari konden we eindelijk van start gaan," vertelt Nathalie. 

Droom in duigen

Het was helaas van korte duur. Door de corona-crisis moest de praktijk in Bloemendaal haar deuren sluiten. Een flinke klap voor de jonge ondernemers. "Ineens valt alles in duigen", vertellen Nathalie en Sascha. "Zeker omdat we net beginnen. We hebben heel veel kosten gemaakt en die wil je terugverdienen. Tja, en dat staat dan stil." 

200502_FYSIOTHERAPEUT_V2 - NH Nieuws

De fysiotherapeuten besluiten om de consults online te gaan geven, voor zover dat mogelijk is. "We hebben een beveiligd programma, dat AVG-proof is, en daarmee kun je videobellen met de patienten. Met sommige mensen en kinderen gaat dat heel goed, maar met ouderen of hele kleine kinderen, is dat gewoon lastig", vertelt Sascha. 

Voor kinderen zoals de 14-jarige Lieke Teekens, die behandeld wordt voor de ziekte van Lyme, waren de e-consults een uitkomst. "Ik was net weer mijn conditie aan het opbouwen toen de minister-president aankondigde dat er een lock-down kwam. Gelukkig konden mijn behandelingen online door gaan. Toen ik hier kwam, had ik nog geen conditie en nu loop ik hard. Dat is echt dankzij hen", vertelt ze. 

Open

Veel patienten, vooral met ernstige klachten, mogen nu dus weer behandeld worden in de praktijk. Donderdag kregen fysiotherapeuten groen licht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om stapsgewijs weer aan de slag te gaan. 

De dames mogen weer starten met hun werkzaamheden zolang ze zich houden aan de voorgeschreven hygiënemaatregelen. Minder noodzakelijke therapie blijft op afstand gebeuren. Ook mensen die tot de risicogroep behoren wat betreft het coronavirus mogen behandeld worden, zolang ze maar gezond zijn. Fysiotherapeuten moeten volgens de nieuwe protocollen wel beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje, bril, handschoenen en een schort, dragen bij patiënten die (mogelijk) besmet zijn met het virus.

De nieuwe maatregelen zijn voor de fysiotherapeuten wel een uitdaging, maar Sascha en Nathalie laten zich niet uit het veld slaan. "We proberen het zo goed mogelijk op te lossen. Gewoon doen!", aldus Sascha. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!