Ga naar Content

Speciale NH Sport op NH Radio: terugblik op AZ - Sporting Lissabon uit 2005

ALKMAAR - Een doelpunt van Miguel Garcia (3-2) in de allerlaatste minuut van de verlenging. Het zorgde ervoor dat AZ vijftien jaar geleden in extremis een finaleplaats in de strijd om de UEFA Cup uit handen moest geven aan Sporting Lissabon. NH Sport blikt zondag in een speciale radio-uitzending terug op het duel met hoofdrolspelers Barry van Galen en Barry Opdam. 

Foto: ANP

Veel AZ-supporters zullen het moment zich nog als de dag van gister herinneren. De Alkmaarders stevenden af op een historische finaleplaats in het Europese toernooi, tot Garcia daar een stokje voor stak. Door doelpunten van Kenneth Peréz, Stein Huysegems en Kew Jaliens (foto) was de ploeg van toenmalig trainer Co Adriaanse daarvoor op een 3-1 voorsprong gekomen, nadat er in Portugal met 2-1 werd verloren.

Van Galen en Opdam, die destijds op het veld stonden, zullen hun verhaal over het duel delen in de speciale uitzending van NH Sport. Ook toenmalig assistent-trainer Martin Haar zal aan het woord komen. Jeroen Elshoff, die samen met Edward Dekker destijds verslag deed voor NH Sport, zal eveneens terugblikken op de bewuste avond. De uitzending van een uur begint morgen om 18.00 uur op NH Radio. Dinsdag 5 mei - exact vijftien jaar na de tragedie - volgt een uitgebreide terugblik op tv en op onze site.

NH Sport is iedere zondagavond vanaf 18.00 uur te beluisteren op NH Radio. Presentator Rob Mooij en regisseur Stef Swagers nemen je tot 19.00 uur mee door het belangrijkste sportnieuws uit de provincie van de afgelopen week. Komende zondag: de terugblik op AZ - Sporting Lissabon van begin mei 2005 met Barry van Galen, Barry Opdam, Martin Haar en Jeroen Elshoff.