Haarlem

NL
V

Bloemendaal wil 68 statushouders vestigen aan Haarlemse kant van de Randweg

2 mei 2020, 08.00 uur · Door Redactie

BLOEMENDAAL - De 68 statushouders die Bloemendaal met spoed moet onderbrengen, komen te wonen aan de Westelijke Randweg 1. Het college van B en W denkt dat de Haarlemse kant van de Westelijke Randweg de beste optie is om permanente woningen voor deze groep statushouders te bouwen.

NHNieuws/Dimitri Walbeek

De gemeente Bloemendaal loopt hopeloos achter bij het onderbrengen van asielzoekers die een status hebben gekregen en in Nederland mogen blijven. Om de achterstand in te halen heeft de provincie opdracht gegeven om nog dit jaar woningen te realiseren voor 68 statushouders.

Groot tekort

De statushouders kunnen niet ondergebracht worden in sociale huurwoningen, daarvan zijn er nu eenmaal veel te weinig in Bloemendaal. En dus kwam nieuwbouw in beeld. Eerder werd een locatie aan de Zomerzorglaan afgewezen nadat omwonenden protesteerden en de politiek daarin meeging. Tijdelijke woningbouw is ook geen optie zijn: daarvoor zou Bloemendaal twee miljoen euro moeten investeren.

De hoop is nu dus gevestigd op de permanente bouw aan de Haarlemse kant van de Westelijke Randweg. Het laatste woord hierover is echter nog niet gezegd. De gemeenteraad zal op 28 mei hierover een beslissing moeten nemen.

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem