Ga naar Content

Ooggetuige zwaar ongeluk centrum Huizen: "Toen hij voorbijkwam, dacht ik aan een aanslag"

HUIZEN - Getuigen van het zware ongeluk in het centrum van Huizen vanmiddag zijn aangeslagen door de gebeurtenissen. Een medewerkster van een nabijgelegen kledingwinkel vertelt aan NH Nieuws dat ze zag hoe 'iemand met een noodgang aan kwam rijden' en direct aan de aanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn moest denken. 

200340_ONGELUKHUIZEN_FU - NH Nieuws

"Het geluid was vergelijkbaar", vertelt ze over de motor van de auto die ontzettend veel toeren maakte. "Maar ik dacht eigenlijk al wel dat het om iemand ging die onwel was geworden."

Inmiddels denkt de politie dat ook. Behalve de bestuurder raakten ook twee voetgangers gewond. 

Op beelden vanuit een snoepwinkel gefilmd is te zien hoe de auto met hoge snelheid voorbij raast. Een medewerker van de snoepwinkel vertelt, nog trillend van de schok: "Toen die auto voorbij kwam, dacht ik aan een aanslag. Ik dacht dit is niet gewoon en heb daarom gelijk 112 gebeld."

Lees ook

Na het ongeluk was er enige tijd sprake van een chaotische situatie op het Huizer Plein. Behalve talloze hulpdiensten trok het ongeluk ook de nodige ramptoeristen.  

De bestuurder van de auto is door de brandweer bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Ook twee gewonden op straat zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn ze lichtgewond geraakt en niet in levensgevaar. 

Veel schade

De schade aan het winkelpand waar de auto tegen botste, een juwelierszaak, is enorm. De hele etalage ligt aan diggelen. Voor de deur van een fietsenhandel, tweehonderd meter eerder, heeft de automobilist meerdere fietsen omver gereden. Ook daar is de schade groot.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!