Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Fletcher Hotel Wijk aan Zee na metamorfose coronaproof, inclusief 'anderhalvemeter-host'

30 april 2020, 21.55 uur · Aangepast 1 mei 2020, 08.47 uur · Door Redactie

WIJK AAN ZEE - Hoewel hotels hun deuren niet hoefden te sluiten, ontving Fletcher Hotels sinds half maart geen gasten meer. Nu zijn de hotels van de keten weer open en blijkt er in de tussentijd binnen veel te zijn veranderd. 

Fletcher Hotel Wijk aan Zee nu coronaproof - NH Nieuws / Stephan Brandhorst

Ook Zeeduin in Wijk aan Zee, een van de Fletcher Hotels, ontvangt weer gasten. Het hotel onderging een kleine metamorfose en draait sinds de heropening op zo'n veertig procent van de totale capaciteit. "Wij hebben uiteraard nagedacht over de anderhalvemeter-maatregelen. Met elf hotels zijn we daarmee gestart", aldus verkoopmanager Jeroen de Hooge van Fletcher Hotels.

Reeks maatregelen

De hotelketen heeft een reeks maatregelen genomen: in ieder hotel een gastheer of gastvrouw die in de gaten houdt of gasten voldoende afstand tot elkaar bewaren, extra hygiënemaatregelen zoals desinfecterenede gel, medewerkers die handschoenen dragen en plexiglas bij de balie. 

Op dit moment is het restaurant alleen geopend voor hotelgasten. Voorbijgangers kunnen dus niet even op het terras gaan zitten voor een kop koffie. De tafels staan verder uit elkaar, de capaciteit is meer dan gehalveerd en het personeel bedient de gasten door middel van een bijzettafel. "We nemen alle regels in acht en daarmee proberen we de veiligheid van onze gasten en onze medewerkers zoveel mogelijk te garanderen", zegt De Hooge.

In Noord-Holland staan twaalf hotels van Fletcher. In Huizen, Loosdrecht, Amsterdam, Velsen-Zuid, Wijk aan Zee, Heiloo, Egmond aan Zee, Bergen, Schoorl, Callantsoog, Den Burg en De Koog. Een deel is weer open en een deel bereidt zich nog voor op een hervatting van de werkzaamheden.

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn