Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Auto vol gas over Huizer plein, meerdere gewonden

30 april 2020, 15.50 uur · Aangepast 30 april 2020, 19.55 uur · Door Sjoerd Stoop

HUIZEN - Een auto reed vanmiddag met volle vaart over het Oude Raadhuisplein geschoten en heeft meerdere voetgangers aangereden. Naast de automobilist zijn twee voetgangers gewond geraakt.

Inter Visual Studio/Vincent Snoek

Volgens omstanders verloor de automobilist de macht over het stuur en schoot de auto vol gas door. Daarbij werden zeker twee mensen omver gereden. De auto is vervolgens op zijn kop tegen een winkel tot stilstand gekomen. De bestuurder raakte bekneld.

De bestuurder van de auto is  door de brandweer bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Ook twee gewonden op straat zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn ze lichtgewond geraakt en niet in levensgevaar. 

Het auto-ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de bestuurder van het voertuig onwel is geworden. Dat heeft de politie donderdagavond gezegd. 

Veel schade

De schade aan het winkelpand waar de auto tegen botste, een juwelierszaak, is enorm. De hele etalage ligt aan gruzelementen. Voor de deur van een fietsenhandel, tweehonderd meter eerder, heeft de automobilist alle fietsen omver gereden. Ook daar is de schade groot. 

 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!