Ga naar Content

Amsterdamse clubs pleiten voor leeftijdsgrens in plaats van 1,5-metermaatregel

AMSTERDAM - Amsterdamse clubs willen toestemming voor alternatieven voor de '1,5-meterregels' die straks zullen gaan gelden als de horeca weer open mag. Ze zien meer in een leeftijdsgrens en het meten van de temperatuur van bezoekers aan de deur.

Foto: AT5

Dat meldt Het Parool. De 26 clubs, waaronder Jimmy Woo, Bitterzoet, Escape, Marktkantine, Panama, Melkweg en Paradiso, hebben hierover een brief gestuurd aan het gemeentebestuur.

Ze zijn van mening dat het houden van anderhalve meter afstand in een club niet werkt. Afgelopen week publiceerde Bitterzoet een filmpje op social media waarin ze lieten zien hoe het uitgaansleven er dan uit zou zien. "Het is niet te doen", zei eigenaar Bas Louwers toen al tegen AT5.

Alleen twintigers en dertigers

De clubs opperen om bijvoorbeeld alleen twintigers en dertigers toe te laten, bij wie de besmettingskans veel kleiner zou zijn. Ook denken ze aan het uitbreiden van het aantal lockers en veel vaker schoonmaken. Ze willen met de gemeente in gesprek over eventuele mogelijkheden.

Bij de clubs heerst de angst dat zij pas op 1 september weer open mogen, dezelfde datum die nu al geldt voor festivals en evenementen. "Als dit langer gaat duren dan wordt het echt heel lastig. We zitten allemaal op dure locaties, personeelskosten worden niet helemaal vergoed", aldus voorzitter Pieter de Kroon van het Overleg Amsterdamse Clubs tegen de krant.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!