Ga naar Content

Actrice gelooft in volle zalen na corona: "Ik hoop op een tsunami van werk"

ZAANDIJK - De 47-jarige Linda van Pesch-van Ginneken besloot een paar jaar geleden om haar goedbetaalde baan op te zeggen voor haar droomcarrière: ze moest en zou actrice worden. Ze studeerde af en had werk, maar de coronacrisis maakt voor de beginnende actrice alles anders. Linda: "Er is veel tijd om te denken."

Foto: André Sjouerman / aangeleverd

Audities doen voor een rol is meestal enorm spannend voor Linda, maar nu dat via de telefoon gaat, is dat een heel verschil. "Het kost mij meer energie dan het mij oplevert, omdat ik het eigenlijk altijd lelijk vind. Ik vind het confronterend. Je neemt het technisch slecht op met je iPhone en dan sta je te klooien. Allemaal gedoe."

Ondanks 'het gedoe' neemt de actrice de video's wel op. Begin dit jaar begon namelijk heel goed voor haar. Ze is uitgeroepen tot  één van de &C-talenten en kreeg daardoor workshops aangeboden, maar alles is momenteel verplaatst of op afstand. 

Tekst gaat door onder video

200429_GeloofInVolleZalenLinda - NH Nieuws

Achterover leunen

Linda: "Er is heel veel tijd om te denken. Normaal gesproken zit je in een bepaalde ratrace en denk je de hele tijd 'ik moet nu dit en dat', maar nu kun je nu achterover zitten en denken: 'hé, wat wil ik nou echt?'"

Op dit moment gaat ze door met het oefenen van haar teksten, want ze blijft geloven dat het snel goedkomt. "Ik hoop ergens dat door alle opgekropte dingen die we nu niet mogen doen, dat er straks een tsunami van werk op ons afkomt", aldus een positieve Linda. 

Wat zeggen de experts?

NH Nieuws vroeg aan drie experts hoe zij kijken naar de ontwikkelingen binnen de culturele sector tijdens deze coronacrisis. Lees hier wat een cultureel directrice, een econoom en een filosoof zeggen.