Ga naar Content

VVW Wervershoof: geen drankje in de kantine, maar wel mee voor thuis

WERVERSHOOF - Kantinebeheerder Maria Dol-Kolenberg zag de uiterste houdbaarheidsdatum van de drankvoorraad langzaam dichterbij komen. Onder het mom van 'weggooien is zonde' stelt ze daarom nu drankpakketten samen die leden kunnen kopen om voet- en handbalclub VVW uit Wervershoof te steunen.

Drankpakketten VVW - Foto: VVW

De Westrand-pakketten zijn vernoemd naar het sportcomplex van de vereniging. Ze zijn verkrijgbaar in drie vormen: een familiepakket, een een gezelligheidspakket en een AA-pakket. Ook krijg je een lootje waarmee je kans maakt op een tegoedbon voor in de kantine.

De vereniging loopt door sluiting van de kantine een flink deel van de omzet mis. "Mei is voor ons de toernooienmaand met drie grote toernooien. Die inkomsten lopen we nu mis." De inkomsten van de pakketten zijn een kleine troost voor de kas. Maar de reacties zijn hartverwarmend. "De maatregelen zijn een grote strop voor veel verenigingen, ook die van ons. We merken dat leden de behoefte voelen ons als vereniging te steunen en zo geven we hen een mogelijkheid dat te doen."

"Mijn telefoon liep vast van alle bestellingen"

Maria dol-kolenberg - beheerder kantine vvw

Dat daar behoefte aan is, wordt bevestigd door het aantal bestellingen dat binnenkomt. "Mijn telefoon liep helemaal vast; ik heb nu 33 bestellingen staan en nog 34 ongeopende berichten. Ik heb gelukkig 125 pakketten klaarstaan ,en anders bestellen we weer bij." De bestelde pakketten kunnen zaterdag 1 mei afgehaald worden in de kantine, met inachtneming van de maatregelen. "Geen kop koffie deze keer, zo snel mogelijk weer weg."

Vanmiddag mag de VVW-jeugd weer beginnen met trainen, maar de kantine blijft nog leeg. Voor Maria Dol-Kolenberg is dit het tiende jaar als kantinebeheerder voor de club, maar ook haar laatste jaar. "Dit is wel een heel raar afscheid zo." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook